SON DAKİKA
22 Nisan 2024 Pazartesi 21:00 GÜNCEL

TKDK BURDUR HALKI BİLGİLENDİRDİ

TKDK BURDUR HALKI BİLGİLENDİRDİ

TKDK BURDUR HALKI BİLGİLENDİRDİ

IPARD III, I. BAŞVURU ÇAĞRI İLANI DANIŞMAN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

IPARD III programı I. Başvuru Çağrı İlanı kapsamında, danışman firmalara yönelik olarak, 18 Nisan Perşembe günü saat 14.00’ te kurumumuz toplantı salonunda bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilmiştir. Birim Amirleri Abdullah TORTOP, Mehmet Ali AKINCI ve Çağdaş KAYA ile ilgili kurum uzmanlarının da hazır bulunduğu toplantı, İl Koordinatörü Mesut YILDIRAN’ ın açılış ve selamlama konuşması sonrası İletişim Uzmanı Dr. Hasan ASAN’ ın yaptığı bilgilendirme sunumu ile devam etti. Yapılan toplantıda, 2024 yılı içerisinde çıkılacak çağrılar kapsamında desteklenecek sektörler ele alındı. Daha sonra I. Başvuru Çağrı İlanına konu olan ‘‘Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması İle İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar’’ tedbiri ile ilgili bilgiler verilerek toplantı sonlandırıldı.
 
ÇAĞRI İLANI BİLGİSİ
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) 21 Mart 2024 tarihinde Birinci Başvuru Çağrı İlanına çıkmış bulunmaktadır. Çağrı İlanı kapsamında 81 ilden proje başvurusu yapılabilecektir. “Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar” tedbirinden yapım işi, makine-ekipman, hizmet ve görünürlük alımları desteğine ilişkin başvurular kabul edilecektir. Destek oranının %50-70 olduğu ve 66.000.000 avro destek bütçeli çağrı kapsamında aşağıda yer alan sektörler desteklenecektir:

1.Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması
2. Kırmızı Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması
3. Kanatlı Eti ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması
4. Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması
5. Meyve ve Sebze Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması
6. Yumurtanın İşlenmesi ve Pazarlanması.

Başvurular, 05/04/2024 tarih ve saat 09:00 itibari ile yatırımın uygulanacağı ilde bulunan TKDK İl Koordinatörlükleri ve İl İrtibat Ofislerinde kabul edilmeye başlanmıştır. Online Proje Başvuru Sistemi 07.05.2024 tarihi saat 18:00’de kapatılacaktır. Başvuruların son teslim tarihi ise 09.05.2024, saat 18:00’dir.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER