SON DAKİKA

KÖŞE YAZARLARI

CORONA, SINAV VE EĞİTİM

CORONA, SINAV VE EĞİTİM 

 Merhaba Gür Haber okurları…Burdur'da uzun yıllardır tanıdığım cesur kalem Hasan Güraksu'nun sahibi olduğu "Gür Haber" adlı sitede eğitim koordinatörlerinden biri olarak görev aldım.

 

 Sevgili Güraksu'nun salt bir konuya bağlı kalmadan her alanda yazın lütfen dediği bir özgürlük ile yazmaya söz verdim. 

 Yolumuz açık olsun. 

 Yazıma başlarken Covit 19 ile mücadelede test kitlerinin yetersizliği ile ilgili haber üzerine 5000 kiti ilimize temin eden milletvekilimiz Bayram Özcelik’e, Vailimiz Hasan Şıldak'a, hijyen çalışmalarında büyük özveri gösteren Belediye Başkanımız sayın Ali Orkun Ercengiz'e, ve tüm sağlık emekçilerimize teşekkür ediyorum.

 Bütün emeklerin boşa gitmemesi için;Pandemi Bilim Kurulu Kuaförler ve güzellik salonlarının açılmasına karar verdiği gün sosyal medyadan İl Pandemi Kuruluna bir önermede bulunmuştum. 

Önerim aynen şöyleydi. “Güzellik salonu çalışanları ve kuaförlere korona virüs testi yaptırır mısınız?” demiştim. 

Bu önerimin hemen ardından ilimize bağlı Bucak İlçemizin Kocaaliler Beldesi’nde bir berberin müşterilerine korona virüsünü bulaştırdığı ortaya çıktı ve belde karantinaya alındı.Burdur merkez Emek mahallesindeki bir güzellik salonu işletmecisinde pozitif covit 19 vakası görüldüğü ve ilimizde farklı adreslerde 11 evin karantinaya alınmıştır. Ve yurdun bir çok yerinden benzer haberler televizyonlarda ve gazetelerde yer almaya başladı. 

ÖĞRENCİLER VE VELİLERDE PANİK 

Öncelikli Burdur olmak üzere Tüm Türkiye ve Türki Cumhuriyetlerinde yüzbinlerce öğrencinin gireceği tüm sınavlarda görev alacak tüm görevlilerin corona virüs testinden geçirilip getirilmeyeceği, öte yandan sınav ve corona kaygısı taşıyan başta öğrencilerimiz ve velileri şu haklı soruyu soruyorlar.

 BAKAN VE YÖK HAREKETE GEÇSİN

 Veliler ve ögrenciler" YÖK ve Milli Eğitim Bakanlığı ile Pandemi Bilim Kurulunun önerilerini dikkate alacak mı?Pandemi Bilim Kurulunun ve diger yetkililerinin 1 aya yakın kalan süreçte şimdiden kararları alarak duyuru yapacaklar mı?Bu alınan kararlar öğrenci ve velileri tatmin edecek mi? 

 VEKİLLERE GÖREV

 Bu konuda ilk ses Burdur'dan bile çıksa konuyu Ankara 'da yetkililere aktarmak sayın vekillere düşüyor.Corona günlerinde siyaseti bir kenara bırakıp ortak dili kullanan 3 vekilimiz bu görevi kabul edeceklerinden hiç şüphemiz yokBu öneriler karşısında Sayın Valinin bu konuda tespit ve önerilerinin milletvekilleri yanısıra öneri olarak Ankaradaki yetkililere önermesi de beklentiler arasında. 

 ZOR SORULAR 

 Konuyu kısaca özetlersek ;

 1-Okullar yüz yüze eğitime başlamadan önce okul yöneticilerine, öğretmenlere ve yardımcı personellere Covit 19 Testi yaptırmayı düşünüyor musunuz? Bu test yapılmadan 1 Haziran da açılacak olan anaokulu ve kreşlerde yüz yüze eğitime başlarsak, kuaförler ve güzellik salonlarında yaşanan sorun ile karşı karşıya kalacağız, korona da ikinci dalgayı başlatmış olmaz mıyız?

 Pandemi Bilim Kurulunca da Eylül ayında ikinci dalganın başlayabileceği gerçeğinden yola çıkarak bu talebi dikkatlerinize sunuyorum. 

2-Okulların girişine dijital ateş ölçer koymayı planlıyor musunuz? 

3-Okul koridorlarına ve sınıflara hijyen solüsyonları koyacak mısınız? 

4-Her öğrenciye ve öğretmenlere maske dağıtacak mısınız?G

ÜNÜN SÖZÜ : Çoban yatmazsa, sürüye kurt girmez  

YAZARA AİT DİĞER YAZILAR