SON DAKİKA

KÖŞE YAZARLARI

UZAKTAN EĞİTİM

UZAKTAN EĞİTİMİN NERESİNDEN TUTARSAN TUT!!!
Dün bir elektronik eşya mağazasını ziyaret ettim. Mağaza sahibi ile sohbet ederken ,  fakir oldukları her halinden belli olan bir aile içeri girdi. Üç tane öğrencileri olduğunu , uzaktan eğitim için Laptop ya da TV almak istediklerini ifade ederken annenin yüzündeki ağlamaklı ifadeyi keşke görmeseydim. Laptop fiyatlarını duyunca çaresizlik içinde mağazadan ayrıldılar.
Yurdum insanında böyleleri çok fazla ve çaresizlik içindeler… Hadi diyelim ki bilgisayar aldın. Bu kez internet kesintileri başa bela oluyor. Sık sık kopmalar oluyor.Bu demek oluyor ki, kayıp bir nesil yetiştirmemek için; Milli Eğitim Bakanlığının bir an önce en yüksek önlemleri alarak okulları açması zorun hale gelmiştir.

PANDEMİDE ONLİNE EĞİTİM ÇOCUĞUNUZUN SAĞLIĞINI BOZMASIN
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanları uzun süre televizyon ve  bilgisayar başında olmak duruş bozukluğu, bel ve boyun fıtığı gibi rahatsızlıklara zemin hazırlıyor’ diyerek, anne babalara önerilerde bulunuyorlar.
Sürekli bilgisayar, telefon ve tabletlerden uzaklaştırmaya çalıştığımız çocuklar online eğitim nedeniyle saatlerce ekran karşısında ders dinlemek zorunda. Peki bu durum onların omurga sağlığını nasıl etkiliyor? Ev ortamında nasıl bir çalışma düzeni sağlamalı, hangi hatalı alışkanlıklara son verilmeli?
 İşte Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanlarının önerileri…
YERDE,KOLTUKTA ÇALIŞMAMALI
EKRANI ÇOK AŞAĞIDA OLMAMALI
BEL BOŞLUĞU DESTEKLENMELİ
MOLA VERMEYİ UNUTMAMALI
SPOR YAPMALARI SAĞLANMALI
ABUR CUBURDAN UZAK DURMALI
SOKAKTA AKRANLARIYLA OYNAMALI
KISITLAMA GETİRİLMELİ
Günün sözü:Aşağıya tükürsen sakal, yukarıya tükürsen bıyık…

YAZARA AİT DİĞER YAZILAR