SON DAKİKA

KÖŞE YAZARLARI

Başlıyoruz

Halkın sesi olmaya geldik

Sevgili okuyucularım sizlere uzun süredir yakın dostumSelçuk Öçal’ın sahibi olduğu Bomba15haber sitesinden ulaşmaya çalışıyordum. Kendisi hiçbir haber ve yorumuma engel koymadı bu anlamıyla ona teşekkürediyorum. Yollarımız ayrılmış değil, haber paslaşma ve dostluğumuz sürecekelbette..

Sitenin oluşumunda Selçuk Öçal ve oğlum Osman KaanGüraksu’nun desteğine ayrıca teşekkür ediyorum…

28 yıllık deneyimimi aktaracak yazılı ve görsel basın yokdenecek kadar az kaldı.  Daha çokokuyucuya ulaşmanın yolu internet haberciliği.

O nedenle Gür Haber adlı bir site ile sizlere ulaşacağım.

Sloganımız  “Halkın Cesur Sesi”

İddialı bir slogan olduğunu biliyorum…

Maalesef artık Türkiye’de basın özgürlüğünün dip yaptığı,patronların halkın haber alma hakkını gasp ettiği, ilan ve reklamla beslenen vehaberciliğin ayaklar altına alındığı bir dönemi yaşıyoruz.

Yakın zamanda Burdur’da yaşanan bir olay;Başhekim Dr UğurKesimal’in zorla istifa ettirilmesi üzerine konuyu takip için gelen aralarındabenimde olduğum 6 gazetecinin bir yerlerden gelen telefonla oradanayrıldıkları/ayrılmak zorunda bırakıldığına tanık olduk. Oysa haber olacaksa buolmalıydı.

Halkın Sesi olanhaber buydu

Haberi Bomba 15 veBurdur Ajans dışında veren olmadı!

İnanın bu tür olaylara çok tanık oluyorum. O nedenle temelisağlam her olayı haber olarak vermeye söz veriyorum.

Habercilikte farkındasınız olayları derinlemesine araştırıp,perde arkasını , ayrıntıları haberleştirip halkın sesi olamaya gayret ettik.Böyle olmaya da devam edeceğiz birilerinin canı sıkılsa da …

Bu tür örnekleri çoğaltmamız mümkün. Burada emekçi basınçalışanlarını suçlamıyorum. Patronları öyle emrediyor.

Ancak kendine ait haber sitesi olanlara ise halk hakkınıhelal etmez.. Reklam aldığı kişiyada kurumlara ait haber yapmıyorlarsa elbette buda affedilemez.

Söz veriyorum

Sevgili okuyucularım şundan emin olmalısınız…

Tarafsız tüm haberlere yer vereceğim. Tüm siyasi partilere,STK temsilcilerinin halk adına haberdeğeri varsa ayrım gözetmeden vereceğim.

Rutin kurum gündemlerine yani rutin haberlerle siteyi meşguletmeyeceğim.

Çoğu zaman kulis haberleri, özel dosya haberleri  sizlerle buluşturacağım.

Baskıya boyun eğmem anlamına gelen “ Şu haberi kaldırıver, bak biz arkadaşız benim hatırımı kırma,Başkanın selamı var, Vali bey’in ricası “ gibi telefonlara kapalıyım.

 O nedenle lütfen benibu tür yaklaşımla aramayın. Artık bundan böyle arayan kişileri de teşhiredeceğim benden söylemesi…

Açıklama istediğim kişi yada kurumlarda aynı şekilde makulsürede dönmüyorsa “ Açıklamadan kaçındı” şeklinde değerlendireceğim.

Sözün Özü : Dünyaçok acı çekiyor, kötü insanların şiddetinden değil, iyi insanlarınsessizliğinden.


YAZARA AİT DİĞER YAZILAR