Uluslararası Amerikan Matematik Olimpiyatları'nda (AMO 2025) dünya genelinde ilk yüzde 8'lik başarı dilimine giren 16 yaşındaki Baki Varol, altın madalya kazanarak Singapur'daki dünya finallerine katılma hakkı elde etti.
Burdur’un yetiştirdiği genç yeteneklerden Baki Varol, Uluslararası Amerikan Matematik Olimpiyatları’nda (AMO 2025) elde ettiği dereceyle dünya çapında önemli bir başarıya imza attı. Binlerce öğrencinin katıldığı organizasyonda dünya genelinde ilk yüzde 8’lik başarı dilimine giren 16 yaşındaki Varol, altın madalyanın sahibi oldu.
Lise 2. sınıf öğrencisi olan genç matematikçi, bu derecesiyle 2026 yılında Singapur’da düzenlenecek SIMOC Dünya Finalleri’ne katılma hakkı kazandı. Varol’un, Türkiye’yi ve Burdur’u uluslararası arenada temsil edecek olması kentte büyük gurur yarattı.
Burdur’un tanınmış iş insanlarından Baki Varol’un torunu, Gökhan Varol’un oğlu olan genç sporcu… (öğrenci), elde ettiği akademik başarıyla ailesini ve memleketini sevince boğdu. Henüz 16 yaşında olmasına rağmen sergilediği üstün performans, Varol’un matematik alanındaki potansiyelini bir kez daha ortaya koydu.
Torununun başarısından duyduğu mutluluğu dile getiren dede Baki Varol, şu ifadeleri kullandı:
“Torunumun bu yaşta böyle uluslararası bir başarı elde etmesi ailemiz için büyük bir gurur. Bizim tek beklentimiz, aldığı eğitimi ve kazandığı birikimi ülkesinin hizmetine sunmasıdır. İnşallah bilimiyle, ahlakıyla ve çalışkanlığıyla önce Türkiye’ye, sonra insanlığa faydalı bir birey olur. Böyle gençlerin yetişmesi ülkemizin geleceği adına umut vericidir.”
2026 yılında Singapur’da düzenlenecek dünya finallerine hazırlıklarına şimdiden başlayan Baki Varol’un, hedefinin Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek olduğu öğrenildi