SON DAKİKA
27 Aralık 2023 Çarşamba 20:24 GÜNCEL

CHP'Lİ AKBULUT ESKİ HASTANE YERİNİ SORDU

CHP'Lİ AKBULUT ESKİ HASTANE YERİNİ SORDU

CHP'Lİ AKBULUT ESKİ HASTANE YERİNİ SORDU

 

 

Sevgili okuyucularım CHP Burdur Milletvekili İzzet AKBULUT Burdur Eski Devlet Hastanesinin Akıbetini Sordu…

-Eski Hastane Binası ve alanı yeni bir sağlık tesisi olarak kullanılacak mı?

-Tıp Fakültesi, Şehir Hastanesi veya Eğitim Araştırma Hastanesi kentimize ne zaman kazandırılacak?

 

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya Burdur eski Devlet Hastanesi alanının akıbeti ile ilgili soru önergesi verdi.

30 Nisan 2020 tarihi itibariyle Burdur yeni Devlet Hastanesi inşaatına Atatürk Mahallesi 702 ada 310 parselde başlandığını ve 11 Aralık 2023 tarihinde hastanenin yeni yerinde hizmete açıldığını belirten CHP’li vekil; “Şimdi atıl durumda bulunan Yeni Mahalle 158 ada 138 parseldeki eski Devlet Hastanesi binası ve alanı şehrin doğu kanadında bulunmakta olup nüfus yoğunluğu, ticaret alanları ve resmi dairelerin ortasında bulunması müsebbibiyle yeri itibariyle stratejik bir konumdadır. Şehrimizin yerleşimi coğrafi sebeplerden dolayı yatay yönlü oluşmuştur. Yeni yapılan hastane de kentin batı kanadında, kent merkezinden uzak bir noktada bulunmaktadır” dedi.

Tüm bunlar ışığında eski hastane binasının ve alanının yeni bir sağlık tesisi olarak kullanılması gerektiğine vurgu yapan vekil Akbulut; “eski Acil Servis binasının yakın geçmişte yapıldığını, yapıya yeni eklemeler yapılarak 2. Basamak Sağlık Tesisi(Eğitim ve araştırma hastanesi olmayan Devlet Hastaneleri, Özel Dal Hastaneleri ) veya 3. Basamak Sağlık Tesisi(Eğitim ve araştırma hastaneleri, Özel dal eğitim ve araştırma hastaneleri ile Üniversite hastaneleri) veya Tıp Fakültesi olarak kullanılması yönünde vatandaşlarımız nezdinde güçlü bir istek ve kanaat bulunduğunu” aktaran CHP’li vekil; “Hastalarımız bu eksikliklerden dolayı Isparta ve Antalya Şehir Hastaneleri veya Tıp Fakültelerine gitmek durumunda kalmaktadır” dedi.

 

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut yazılı soru önergesinde şu sorulara yer verdi.

 

 

1- Yeni Mahalle 158 ada 138 parselde bulunan eski hastane binasının akıbeti ne olacaktır?

2- Eski hastane binasında Acil Sağlık Hizmetlerinin verileceği bir birim oluşturulacak mıdır?

3. Bahse konu alanın bundan sonraki kullanımı için bakanlığınızın bir projesi bulunmakta mıdır?

4. İl merkezi nüfusunun 117.100 il nüfusunun 273.799 olduğu düşünüldüğünde merkezde tek bir hastane bu yükü kaldırabilecek midir?

5. Eski hastane alanına Tıp Fakültesi veya Şehir Hastanesi yapılması için bir projeniz var mıdır? Yoksa sebebi nedir?

6. Atatürk Mh. 702 ada 310 parseldeki yeni hastanenin Eğitim Araştırma Hastanesi veya Şehir Hastanesine dönüştürülmesi gibi bir projeniz var mıdır?

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER