SON DAKİKA
08 Ocak 2024 Pazartesi 13:25 GÜNCEL

CİNSEL TACİZ SORUŞTURMASINA SENDİKA ENGELİMİ VAR

CİNSEL TACİZ SORUŞTURMASINA SENDİKA ENGELİMİ VAR

CİNSEL TACİZ SORUŞTURMASINA SENDİKA ENGELİMİ VAR

SAĞLIKDA CİNSEL TACİZ SORUŞTURMASINA SENDİKA ENGELİ


Burdur'a bağlı Tefenni İlçesine Devlet Hastanesi Müdürü H.A nin stajyer öğrencilere cinsel taciz iddiası ülke gündemine oturmuştu. 


Konuyla ilgili Vali Türker Öksüz “ hem idari hem de adli soruşturma başladı. İlgili şahsı açığa aldım” şeklinde açıklama yapmıştı.


İKİ SORUŞTURMACI SAĞLIK SEN BAĞLANTILI ÇIKTI 


Stajyer kız öğrencilere cinsel taciz yaptığı iddia edilen Sağlık Sen üyesi Tefenni Devlet Hastanesi Müdürü H.A nın soruşturmasını yapan İki amirinde  Sağlık Sen üyesi olduğu ve soruşturmanın H.A yı koruyacağı ve dosyayı kapatacağı öne sürüldü.


Sağlık kulislerine göre taciz yaptığı iddia edilen H. A nın Gölhisar ‘ da çalışan Sağlık Sen  kadın kolları başkanı olan eşinin kendisine yakın  stajyer  kız öğrencileri arayarak eşinin lehine taraflı ifade için yönlendirildiği aynı sendikadan olan iki soruşturmacının birlikte hareket ederek dosyanın kapatılacağı öne sürülüyor.
Hastane Müdürü H.A Tefenni ye müdür olmasında sendikanın dahili olduğu. Eşininde Gölhisar Sağlık Sen"in Kadın Kolları Başkanı olduğu biliniyordu.


Siyaset -Sendika-  Bürokrat üçgeninin sorgulanması gerektiği bir kez daha ortaya çıktı. 


BAŞHEKİM GÖRMEZDEN GELMİŞ


Tefenni Başhekimi Dr . Ayşe Özkan Aydın’ın 1 yıldır devam rezaleti görmezden geldiği iddiaları gündeme getirilmişti.
Bu bilgiler Tefenni sağlık kulislerinin sonucu.


NELER OLMUŞTU?


SAĞLIK SEN SAVUNUYOR


Sağlık Sen Başkanı Faruk Ozan “ Ben yıllardır tanırım öyle bir haline hiç rastlamadım” şeklinde savunma yapmıştı.


DOSYA SÜMEN ALTI MI OLUYOR?


 Genel Sağlık İş Genel Başkanı Dr. Derya Uğur, şunları söyledi: Bir olayın tüm yönleriyle açıklığa kavuşturulması, somut olayda suç unsuru olup olmadığının anlaşılabilmesi, ancak objektif bir soruşturma sürecine ve objektif bir soruşturmacıya bağlıdır. Sağlık Sen üyesi Tefenni Devlet Hastanesi Müdürünün hem idari hem de adli soruşturması kapsamında, bilerek ve istenerek yine Sağlık Sen üyesi soruşturmacılar görevlendiriliyorsa, artık burada iyi niyet aranması mümkün değildir. Belli ki, objektif bir soruşturma süreci yürütülmesinin önüne geçilmek istenmekte, dosya sümen altı edilmek istenmektedir. Hal böyle olunca, görevlerinin gereklerini yerine getirmeyen soruşturmacılar “görevi kötüye kullanma ve gerçeğe aykırı bilirkişilik” suçlarını işlerken; bu soruşturmacılara, dosyayı kapatma talimatı vererek, bu olayı soruşturmakla görevlendirenler de, aynı suçları “azmettiren” sıfatıyla işlemiş bulunmaktadırlar. Bizler, olayın tüm açıklığıyla ortaya çıkarılmasını, objektif bir soruşturma yürütülmesini ve objektif bir soruşturma sonucunda kusuru bulunan varsa, kusuru olanların cezalandırılmasını istiyoruz. Tüm sürecin ve usule aykırılıkların takipçisi olacağız; hukuksuz eylemlere karşı tüm hukuki imkanlarımı seferber edeceğiz.


İDARECİLER SENDİKALI OLAMAZ


Genç Sağlık Sen Burdur yetkilisi Tefenni devlet hastanesindeki taciz iddiaları konusunu yakından takip etmekteyiz. Sendikamızın en baştan itibaren görüşü idarecilerin sendikasız olması gerektiğidir. Bu görüşümüzün hayata geçirilmemesi sonucunda sadece bu iddia değil bundan sonraki süreçler de kamuoyunu tatmin etmeyecektir. Yaptığımız toplantılarda da üyelerimizden veya yönetim kurulundan arkadaşlarımıza idarecilik görevi verilirse sendikal affını isteyeceğimizi belirttik. Buna benzer problemlerin yaşanmaması adına idarecilerimizin sendikal üyeliği veya temsilciliği bulunmamalıdır. Tefenni hastanesindeki taciz konulu iddiaların şeffaflıkla yürütülmesi gerektiği ve gerçekliği halinde kırmızı çizgimizi geçecek bu konuda herkesin titiz davranması gerektiğini belirtiriz . ”  dedi

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER