SON DAKİKA
09 Ocak 2024 Salı 20:42 GÜNCEL

KOMŞUDA İTHAL ADAY KRİZİ

KOMŞUDA İTHAL ADAY KRİZİ

KOMŞUDA İTHAL ADAY KRİZİ

Komşu İl Isparta'da CHP Belediye Başkan adaylığından ithal aday tepkileri yükseliyor.

İşte Gazeteci Bora Tüfeklinin haberi;

 

Yaklaşan yerel seçimlere doğru CHP’de Isparta Belediye Başkan Adaylığı için 4 isim başvuru yaptı. Dışarıdan bir adayın gösterileceği söylentilerine tepki gösteren parti tabanı, “Partimize başvurusunu yapan 4 aday adayı var. Bu isimler dışında tepeden inme bir aday örgütü yok saymak anlamına gelir. Parti mevcut oylarını bile koruyamaz” diyerek tepki gösterdi. Parti tabanından Genel Başkan Özgür Özel’e çok sayıda mail gönderildiği ve Genel Merkez’in gelen tepkiler üzerine Isparta’yı özellikle masaya yatırdığı da kulis bilgileri arasında yer alıyor.

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala Isparta’da gözler CHP ve MHP’nin Belediye Başkan Adayında.

CHP’de Mustafa Dülgerbaki, Cengiz Sakarya, Tuğrul Yıldız ve Hasan Erol Eroğlu aday adaylığı için İl Başkanlığına başvurularını yaptı. 4 isim dışında ise şu ana kadar başvuru yapılmadı.

Ancak, parti içinde bazı dedikodular CHP tabanını harekete geçirdi. Dışarıdan bir adayın gündemde olduğu dedikoduları üzerine partililer gerek il başkanlığına gerek merkez ilçe başkanlığına tepkilerini dile getirerek ‘ithal aday’ istemediklerini belirtiyor.

Öyle ki tepkiler merkez ilçe ve ili de aşarak Genel Merkez’e ulaşmaya başladı. Özellikle son iki gündür CHP Genel Merkezi adeta elektronik posta yağmuruna tutuluyor.

Genel Başkan Özgür Özel ve Genel Merkez yöneticilerine mail gönderen partililer “Onun parası var, bunun genel merkezde dayısı var gibi gerekçelerle ithal bir adayla seçimlere girmek istemiyoruz. Partimize müracaat etmiş 4 aday adayı içerisinden birisi gerekli metodlar uygulanarak belirlenmeli. Eli çantalı, ithal bir isimle seçimlere gidilmemelidir. CHP benzeri hataları Isparta’da daha önce de yapmış ve sonuçlarını görmüştür. Amerika’yı yeniden keşfetmenin bir anlamı yoktur. Lütfen aynı hataları bir kez daha yapmayalım” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Gelen tepkilere duyarsız kalmayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Isparta ile ilgili detaylı bir çalışma istediği de gelen bilgiler arasında. 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER