SON DAKİKA
27 Kasım 2023 Pazartesi 22:10 GÜNCEL

MAKÜ’DE PIRTIK NEDEN ACIĞA ALINDI?

MAKÜ’DE PIRTIK NEDEN ACIĞA ALINDI?

MAKÜ’DE PIRTIK NEDEN ACIĞA ALINDI?

PIRTIK NEDEN AÇIĞA ALINDI?


Sevgili okuyucularım hemen bir tespitle başlayayım. Gazetecilik mesleği iddiaları araştırmak yetkili kurum yöneticilerinden görüş alarak yapılır.


VALİ VE REKTÖR’ E TEŞEKKÜR


Bu anlamıyla Vali Türker Öksüz ve  MAKÜ Rektörü Prof. Dr Hüseyin Dalgar dan  aradığım an olabildiğince detayları alabiliyorum.
Kendilerine teşekkür ediyorum.


Gelelim MAKÜ’de Pırtık neden açığa alındı?


Sevgili okuyucularım daha önce yazmıştım.  MAKÜ Yapı İşleri Daire Başkanı Mustafa Pırtık kurum içinde başka bir göreve alınmış bu arada soruşturma açılmıştı.


İdari Mahkemeye giden Pırtık için mahkeme “ Görev yeri değişikliği değil açığa alınarak soruşturmanın devamı “ şeklinde karar verdi.


MAHKEME SORUŞTURMANIN MUSTAFA PIRTIK'IN AÇIĞA ALINARAK DEVAMINI İSTEDİ


MAKÜ Rektörü Prof. Dr Hüseyin Dalgar konuyla ilgili açıklamasında “ Üniversitenin araç filosu yeterli olmadığı için İhaleyi alan firmadan sadece Üniversite içinde kullanılmak üzere alınan araçları uyarıma rağmen kendi özel işlerinde usulsüzce kullanması  neticesinde kendisinin devam eden soruşturma sürecini mahkemenin aldığı karar doğrultusunda açığa alarak devam ettiriyorum” dedi.


MÜTEAHHİT ARACI DÖNEMİNE SON


Dalgar “ Üniversitenin araç filosu yeterli hale geldi. İlke olarak ihale sürecine Müteahhitlerden araç temini maddesini koydurmuyorum . Dışarıdan yanlış anlamaların önüne geçtik “ diye konuştu.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER